Zelf een link toevoegen:
Wanneer je nu in de ledenlijst klikt het vakje onder functie verschijnt er een popup zoals hieronder. In deze popup kun je iemands functie(s) beheren.
Wanneer je een functie wilt toevoegen die nog niet bestaat is, kun je dat in het vak typen en dan op enter drukken. Op dat moment voeg je de nieuwe functie toe.
Verwijderen van functies is net zo simpel, je klikt op het kruisje van de functie en hij is uit de lijst verdwenen. (LET OP: dit verwijdert de functie helemaal, dus niet alleen bij het lid dat je bewerkt)
Zodra je op SLUITEN klikt zal het ledenoverzicht vernieuwen en worden je wijzigingen zichtbaar.
Let op: dit is niet hoe je een beheerder of leider aanstelt. Dit kun je doen door achter de leden op het poppetje met het potloodje te klikken en daar leider of beheerder aan te vinken.
Automatisch uitloggen kan om twee redenen gebeuren:
Wanneer de app je dus automatisch uitlogt dan kan het zijn dat je je telefoon nog moet beveiligen of dat je op een ander device ingelogd bent geweest.
Korte handleiding eerste gebruik Zoom
Het is handig om ruim voor de dienst (bijvoorbeeld zodra je dit leest) alvast een aantal stappen door te lopen, zodat je zondag meteen mee kunt doen.
Als je op een computer slecht geluid hebt, dan ligt dat misschien aan je instellingen. Enrico heeft een kort maar duidelijk filmpje opgenomen, waarin hij uitlegt hoe je de instellingen kunt wijzigen voor optimaal geluid.
Klik hier voor het filmpje met uitleg.
Ik kan me voorstellen dat er in sommige gevallen vragen zijn over het gebruik van Zoom, n.a.v. de recente berichtgeving over de privacy van deze app. Als gemeenteleiding hebben we hiervoor een zorgvuldige afweging gemaakt, met behulp van een aantal experts op dit gebied.
Met als context dat we een tool zochten waarmee we de zondagse diensten zo professioneel mogelijk zouden kunnen doen, een veilige oplossing, interactie en subgroepen goed mogelijk maken, en zoveel mogelijk gemeenteleden in beeld brengen hebben we de meeste beschikbare tools in de markt vergeleken (Teams, Gotomeeting, Zoom, bluejeans, Hangouts Meet, Jitsi) en een aantal 5 daarvan als taakgroepleiders en/of Oudstenteam getest op bruikbaarheid. Qua gebruiksmogelijkheden scoort Zoom voor grote groepen het beste (kwaliteit van video en audio, aantal video connecties (49), break-out rooms, en opties om een vergadering te modereren). Omdat Zoom op dit moment onder vuur ligt in de media om privacy redenen (wat wordt er met je data gedaan), hebben we hier extra kritisch naar gekeken. We volgen hierbij de indicaties/adviezen van het NCSC (nationaal cyber Security Centrum), de autoriteit persoonsgegevens en Bits of Freedom. Op dit moment stellen we vast dat apps zoals bijvoorbeeld Whatsapp, Teams, Skype, Google Hangouts meer AVG- sensitieve gegevens verzamelen dan Zoom. Op dit moment adviseren de instanties bovengenoemde tools (en Zoom) niet te gebruiken voor sensitieve, vertrouwelijke, gesprekken. Onze samenkomsten en bijvoorbeeld ook de meeste samenkomsten in de financiële sector en het ministerie vallen daar niet onder.
We blijven de adviezen en indicaties van de volgende bronnen volgen:
Nationaal Cyber Security Centrum
Maak je je tóch nog zorgen over het gebruik van Zoom, kies er dan voor de software niet te downloaden, maar het via je browser te gebruiken.