Taakgroep Connect

Leiding

 • Markus Wegert
 • Marielle Stuij

In Berea geloven we in ontmoeting en onderlinge verbondenheid. Daarom moedigen we je aan om deel uit te gaan maken van een connectgroep of een triade. Dat is de plek waar je elkaar in een persoonlijke sfeer kunt ontmoeten, waar we verbonden zijn met elkaar en waar je kunt groeien in je geloof. Een plek waar je je thuis en welkom mag voelen!

We geven je graag zeven redenen waarom het belangrijk is om deel uit te maken van een connectgroep.
De connectgroep is de plek waar je...

 1. Verbondenheid ervaart met broers en zussen in het geloof.
 2. Gekend wordt en anderen leert kennen.
 3. Elkaar bemoedigt en steunt in moeilijke tijden.
 4. Zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar draagt.
 5. Veilig bent om je hart te delen met de ander.
 6. Elkaar helpt om te groeien in je geloof.
 7. Met en voor elkaar bidt

Welke groepen/kringen/activiteiten zijn er?

De meeste groepen komen één keer in de twee weken op een vaste avond bij elkaar. We kennen verschillende soorten:

Connectgroepen:

Een gezellige avond samen, meestal tussen 20:00 en 22:00 uur, waar ruimte is om je leven te delen en samen de tijd nemen om een onderwerp met behulp van de Bijbel uit te diepen, met elkaar te bidden en te zingen (maar de exacte invulling van de connectgroep verschilt per groep).

 • Connectgroep "Open lijnen"(Familie van den Berg) > Mix van bijbelstudie, gezelligheid, gebed en gesprek.
 • Bijbelstudiekring (Johan & Jedidja Pansier) > enthousiaste groep, die verdieping zoekt met elkaar. Komen samen op woensdagavond.
 • Moms United Group (Femke Everaars) > Moeders van jonge kinderen van 0 jaar tot einde basisschool, komen samen om het leven met hun kinderen met elkaar te delen.
 • SeniorsUnited (Sytze & Alette Nauta met Jan & Annie Flierman) > Een connectgroep voor de 'iets' ouderen onder ons in de gemeente die allerlei onderwerpen bespreken over het ouder worden.

Activiteiten die open staan voor iedereen:

 • 4MEN (Warren Bakker) > Alleen voor MANNEN van Berea Noord! 4 avonden per jaar komen de mannen bij elkaar voor een gezellige tijd en om te delen in een vertrouwde omgeving! Denk aan een filmavondje, een spreker met een onderwerp met wat er op dat moment leeft, een bierproefavond en als afsluiter: de bbq! Ook gasten zijn welkom!
 • Bidstond op maandagavond van 19:30 - 20:30 in het gebouw: Het Kruispunt (Hilde Warning) > iedereen welkom, opgeven hoeft niet! Er wordt gebeden voor van alles zowel binnen als buiten de gemeente: voor de gemeenteleiding, diensten, zieken in de gemeente, jongeren, huwelijken en gezinnen, Apeldoorn, Israël en de vervolgde kerk.

 

Wil je meer weten over connect, je aanmelden voor een groep of een nieuwe groep starten?

Neem dan contact op met Marielle Stuij of Markus Wegert via

 


Gebedsgroepen
Introductiegroep voorjaar 2023
Kringen & groepen
 
Lidmaatschap
Ontspannen & ontmoeten
 
Triades