Leerhuisavond met Henk Rothuizen

15 april 2020
20:00 tot 22:00

Jezus en de Bijbel

15 april 2020
20:00 tot 22:00
Website

Jezus en de Bijbel

https://www.gotomeet.me/BereaNoord/leerhuis-jezus-en-de-bijbel-met-henk-rothuizen

Henk kondigt het zelf zo aan:

'Er is geen zinnig mens in onze gemeente die een lans zal willen breken om slavernij weer in te voeren omdat dit volgens hem of haar zeer Bijbels is. Zoiets is voor ons anno 2020 gewoon ondenkbaar, terwijl je geen enkele tekst in de Bijbel kan vinden om slavernij af te keuren en uit te bannen. Sterker nog, je vindt wel teksten die slavernij lijken goed te keuren. 
200 Jaar geleden deden wij Nederlanders afstand van slavenhandel om in 1863 in Suriname eindelijk officieel slavernij af te schaffen. Daarvoor ging een heel gevecht vooraf met voor en tegenstanders, elk met hun hand op de Bijbel.
Later zijn we diezelfde weg gegaan met het recht van de vrouw, kleding in de kerk enz. En in al die ‘gevechten” kwam altijd het gevaar van tolerantie, vrijzinnigheid of het hellende vlak om de hoek kijken. En voorliggende problemen met teksten over homoseksualiteit, de geweldteksten, of zelfs genocide in de naam van de Heer, hoe gaan we met die Bijbelteksten om?
In deze studieavond willen we kijken hoe we kunnen geloven in het onfeilbare en betrouwbare Woord van God, door Hem de naam Jezus te geven.'